16.11.11

En eilistä kaipaa


Voi olla, että jotakin eilistä kaukaisempaa kyllä, mutta eilinen oli tätä nykyaikaista ähräämistä tietokoneen ja netin oikkujen kanssa. 


Kerronpa, josko joku neuvoisi miten nuo ongelmat ratkeavat uhraamatta "kallista" aikaansa.


Se alkoi oikeastaan jo toissapäivänä. Tietokone ilmoitti kesken jonkin tärkeän puuhan, että Windows on tehnyt tärkeän päivityksen ja kone on käynnstettävä uudelleen. Oli siinä vaihtoehtonäppäimenä "myöhemmin". Näppäsin sitä ja jatkoin sen taulukkolaskelman loppuun. Oli jo sen verran myöhä, että talletin kaikki ja suljin KONEEN odottamaan aamua.


Aamuisin on vakiotoimena ollut vuosikausia merkitä verensokerit diabeteskaavakkeeseen ja samalla erinäisiä muita tietoja ja poiketa netissäkin ennen ruuhkaa.


KONE oli kuitenkin sitä mieltä, että odotteleppa kunnes päivitysvaihe 3/3 ehtii loppua.


Sitten piti käynnistää uudelleen. Tottelin "herra KONEEN" käskyä kiltisti ja jäin odottelemaan salaperäisen raksutuksen päättymistä.


Päättyihän se, mutta aamulla avattavien tiedostojen kohdalle oli tullut lisäys "automaattinen talletus".


Heti ensimmäisen eli sokeritaulukon kohdalla oli yllätys, että KONE oli tallettanut viikon vanhan tilanteen.


Onneksi kirjaan ne tiedot myös käsin omaseurantavihkooni ja sain poimittua ne sieltä, mutta kovin turhalta se puuha tuntui.


Samoin erinäiset muut tilastotiedot, jotka olivat vanhanaikaisella ruutupaperilla sain päiviteltyä, mutta...


Sitten tulikin iso MUTTA. 


Rahan käyttö viikon mittaiselta jaksolta oli kadonnut ja siinä sentään monia tärkeitä menoeriä, kun oli rakennustarvikkeita hankittu ja autokin vaihdettu  normaalien viikottaisten menojen lisäksi ja jokunen laskukin oli pitänyt kirjata maksettavien listaan.


No, ne laskuthan  löytyisivät nettipankista, vaan kun nettiyhteys oli pudonnut 0,06 Mb: hen, niin yhteys katkesi aina ennenkuin pankin sivu avautui. 


Onneksi on kauan sitten keksitty mappi, johon saa oikein järjestykseen kaikki maksutapahtumat paperiversioina paitsi tietenkin Netpostin kautta tulleet.


Siinä taas tuhrautui aikaa, kun mapista kirjasi uudelleen tietokoneen päiväkirjaan rahaliikenteen ja muut tapahtumat.


Varalta talletin jokaisen kirjauksen jälkeen tiedoston.


Lopulta kaikki oli oikein paitsi viikon aikana tehdyt tekstitiedostot sukukuvastoa varten. (Lopettaisinko sen tekemisen jo kokonaan?)


Minusta se taulukon tekstilisäys "automaattinen tallennus" oli liikaa ja väärä, joten poistin nimenmuutoksella lisäyksen.


Silloin KONE kehtasi kysyä aionko korvata samannimisen tiedoston. En halunnut, vaan muutin vielä pikkuisen sitä nimeä.


Yllätys oli, että kaikki kadonneet tiedostot olivat nyt alkuperäisillä nimillään tiedostoluettelossa. 


Avasin niitä vuorotellen ja kukin oli eilisessä tilanteessaan. Nyt tarvitsikin vain siihen sokeritaulukkoon ja muihin aamutilastoihin merkitä aamun tiedot.


Talletin ja poistin roskakoriin kaikki tiedostot, joissa oli se lisämerkintä. 


Kokonaan toinen tarina on sitten nettiyhteyden ja kotiverkon korjaaminen, johon hupeni melkein koko loppupäivä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti