8.11.11

Minkä mitäkin

Köppimäestä katsellen eivät nuo autokatsastuspaikat ole aivan lähellä. Lähimpään on 55 km vaikka Köppimäki onkin n.s. ruuhka-Suomea. Niin se täytyy edes yrittää saada auto läpimenevään kuntoon ennen katsastusta. Satasella tarkistuksia ja remppaa ja sitten se 110 km katsastusreissu.


Pieleen meni.


Aluksi tuntui aivan hyvältä, kun iskarit kehuttiin ja jarrut ottivat riittävällä tarkkuudella ja päästöt olivat alle 1,5 vaikka olis saanut olla 2,5. Valot kunnossa ja töötti toimi. Alkoi jo tuntua, että hyvähän tämä on.


Mutta ei..


löytyi korjattavaksi muutama ruostepaikka ja puuttuvat pohjaanlyötikumit keulasta. Nämä olivat vain korjauskehoitus asioita, mutta sitten osuivat katsastusmiehen sormet kardaaniakseliin ja siittä löytyi aivan pikkuisen väljyyttä, joka olisi korjautunut rasvan lisäyksellä, jos olisi ollut nipat niinkuin ennenvanhaan. 


Uusittava ja NÄYTTÄMÄÄN KUUKAUDEN KULUTTUA...


Masentuneena poikkesin naapurimyymälään ja ostin tietokoneeseen AIR-linkin, kun ne sähkötöpselien kautta toimivat eivät enää toimineet viimeisen sähkökatkoksen jälkeen.


Masentuneen ajoin Köppimäkeen.


Kaipa HiAce-vahuksesta on nyt tehtävä uhkauksen mukaan pihatraktori. Sen ajomäärään nähdet kulut ovat kohtuuttomat: Omistusvero ja polttoainerangaistus ja vakuutukset ja rempat ovat tässä kuussa tehneet jo yli 600€. NUo nivelien uusimiset ja muut korjaukset kaappaavat jonkun satasen.


En ala sen kanssa millekään. 


Mutta tuo Air-station pelasti mielialan. Nyt voi purkaa kiukkuaan Vaarinmaailmaan muitten riemuksi.


Menköön HiAce vaikka Saharaan tai jääköön liikenteestä poistettuna huolehtimaan pihatöistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti