22.3.11

AVARUUDEN HURRIKAANIT


Verrataanpas linnunrataa hurrikaaniin.
Vertaan nykyisiin kuviin oman linnunratamme kaltaisista tähtijoukoista kuvia maassa esiintyvistä tornadoista ja hurrikaaneista..
Mitä myrskyjä avaruus kätkeekään?
Näitten maisten myrskyjen tuulennopeudet ovat vain aavistus avaruuden myrskyjen nopeuksista.

Tämän pallon mukana päiväntasaajalla kiidetään kaiken aikaa yli puolentoista tuhannen kilometrin tuntinopeutta joka on vain murto-osa maapallon vauhdista auringon ympäri ja se taas on vain etanan vauhtia vauhtiimme siinä linnunradan kierrehaaran nopeudessa, jonka mukana syöksymme avaruudessa.
Millä nopeudella sitten koko linnunratamme vaeltaa omalla reitillään?
Silti tavoittamattomiin ikuisesti jää valon nopeus, joka ikuisuudessa onkin nolla.
Joskus jonkun avaruushurrikaanin myllerryksessä kieppui vähäinen hiukkanen, vähäinen niissä mittakaavoissa, mutta silti ihmisen käsityskyvyn mittakaavojen ulottumattomissa.
Jokin törmäys tuhansien joukossa sai sen pois edelliseltä radaltaan ja uudella radalla sen läheisyteen joutui toisia hiukkasia, jotka painovoiman kaareutumissa asettuivat yhä lähemmäs kunnes yhtyivät kasvamaan ja painamaan avaruuden näkymätöntä painovoimaverkkoa hiukan suuremmalla mutkalle ja niin kuoppaan vierähteli lisää toisia hiukkasia ja niin ne kieppuivat huimassa piiritanssissaan ajattomia aikoja.
Avaruudella ei ole huomista eikä eilistä, vaan ikuinen nykyhetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti