17.3.11

MATKA PITENI

Japanin maanjäristys siirsi koko maata liki 2,5 m kauemmas Suomesta. Jos nyt ajatellaan, että Finnair tekee sinne parikin kymmentä lentomatkaa viikossa ja tietenkin takaisinkin, niin siitähän kertyy 5 m jokaiselta matkalta ja siis 100 m viikossa.

Sehän tekee jo yli 5 km vuodessa. Mitä tämä vaikuttaa vaikeuksissa kieriskelevän Finnairin polttoainekuluissa, palkkamenoissa ja muissa kustannuksissa, joita en uskalla ryhtyä arvioimaan, on taas uusi taloudellinen katastrofi sen lisäksi, että suomalaisia kehoitetaan välttämään Japanin matkoja ainakin, jos ne ovat turhamaisia lomamatkoja ja sen tapaisia. Sehän taas vähentää Finnairin tuloja ja entäs sitten rahtiliikenne?

Kun Japani joutuu nyt keskittymään infrastruktuurinsa korjaamiseen, siellä ei ehditäkään tekemään entisiä määriä teollisuustuotteita meille innokkaille kuluttajille.

Joudummeko tyytymään entistä enemmän tuontiin Kiinasta?

3 kommenttia:

  1. Onhan se asiallista, ettei voi kommentoida nimetönnä, mutta kaipa tähän voi kirjautua. Olikohan se nyt se Katastroohvijuttu, johon oli tarkoitus jommentoida, että kaikkia se miettiiki.

    VastaaPoista
  2. Niin se vain Tomukin oppi kommentteja lähettelemään. Sais niissä kyllä olla asiaakin.

    VastaaPoista