29.4.11

Kolme kärryä

Itsetehdyksi rekisteröity

Tämä on vanhin tekele. 

Oli muinoin olemassa pikkuinen auto, Goggomobil nimeltään. 

Harva mokomaa muistaakaan. Isompi malli oli Isar ja semmoisella tuli jonkun aikaa liikuttua joskus -60 luvulla. Moottori siitä hajosi liian monta kertaa. 

Akseli pyörineen kuitenkin on Goggomobilista. Vanteita ei kai saa enää mistään. 

Onneksi on yksi ylimääräinen varastossa. 

Piti tuo vanhus ottaa taas käyttöön, kun tuon takana näkyvän tehdastekoisen valoja en saanut kuntoon ja isosta kaksiakselisesta on pudonnut kummastakin akselista toinen pyörä. Toisesta akselista vasen ja toisesta oikea. On se jotenkin villin näköinen sekin.

Tässä vanhassa oli ensiksi aivan tavallinen kärrynlava laitoineen, mutta se on lahonut pois jo vuosia sitten.

Jossakin vaiheessa tein siihen vinot laidat tai oikeastaan V-mallisen pohjan enkä laitoja ollenkaan. Sillä oli kätevä rankoja kuskata, kun ei tarvinnut edes sitoa. Kuorma valui aina keskelle. 

Se oli siltään kuitenkin hankala vanerilevyjen kuljettamiseen ja nyt tarvittiin muutama levy pirtin kaappien tekemiseen.

Siispä rakenteita muuttamaan. 

Keskialueen jätin alemmaksi polttopuitten ja muun sentapaisen kuljettamiseen, mutta vaneristen lokasuojien päälle laitoin kolme lautaa molemmille puolille ja niin siihen syntyi sopiva taso 140 senttisiä levyjä varten. 

Kun en mistään pykälistä vieläkään löytänyt sääntöä, että kärryssä pitäisi olla laidat, jätin ne pois kokonaan ja laitoin kuormaliinoja ja omenaverkkoa varten kiinnityskoukut. 

Sillä nyt kuljettaa mitä vain.

Sähkötkin toimivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti