2.4.11

PERUSDEMOKRATIAA


KANSANOMAISESTI RAUTALANGASTA VÄÄNNETTYNÄ



Olipa kolme kumppanusta, Markku, Kalle ja Tauno. Kaikki kokeneita demokraatteja ja kansanvallan ihailijoita...periaatteessa.

Ehkä Taunolle oli demokratia ihanne yli kaiken.

Sepä henkilökuvauksista. Käydään asiaan.

Erään yhteisen ponnistuksen jälkeen päätettiin viettää kosteahko saunailta Taunon rantasaunalla. Sovittiin, että kukin tuo pullon kirkasta tullessaan, ettei suu pääsisi kuivahtamaan.

Mukavahan oli istuskella järvenrantaverannalla auringon verkkaista siirtymistä taivaanrantaa kohti tarkkailemassa. Oli saunottu ja kärvennetty makkarat. Oli sopivalla olutmäärällä makkarat solutettu nälänhiukaa hillitsemään. Nyt oli aika aloittaa kuivempien juomien naukkailu ja Markku tehokkaana puheenjohtajana ehdotti, ettei kannata kaikkia pulloja avata yhtä aikaa väljähtymään, vaan juodaan yksi kerrallaan. Sehän kuulosti kaikista järkevältä ja erittäin asialliselta. Markku ehdotti äänestystä siitä, kenen pullo ensin avataan. Kalle ehdotti Taunon pulloa ja Markku kannatti. Niinpä lorauteltiin laseihin Taunon pullo muutaman turinakierroksen aikana.

Kun pullo oli tyhjä, Markku ehdotti uutta äänestystä. Hänellä oli aivan yllättävä aloite: Loppuillan kukin juo omasta pullostaan. Tottahan Tauno vastusti, mutta, kun Kalle kannatti niin tämäkin ehdotus meni demokraattisesti läpi äänin kaksi-yksi. ei siinä auttanut Taunon vastustelu, sillä demokratia on sellaista.

Tauno vetäytyi mietiskelemään ja tuli siihen tulokseen, että näinhän se on: Markku on hallitus ja Kalle eduskunta. Taunon osa on olla kansa, joka kustantaa lystin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti